Dit is “Top van de wereld”, de eerste single van de komende EP. Kaartjes voor de CD presentatie en voorstelling vindt je hier. Scroll naar onder voor het ontstaan van dit liedje en de bijbehorende clip!

Bij het bedenken van een video voor dit nummer dacht ik terug aan de tijd waarin ik het liedje schreef. Op vakantie, op het dak van een safari busje ergens in Uganda. Met een mindset van vrijheid, zorgeloosheid en onbegrensde mogelijkheden. Al snel denk je dan aan beelden van wegen zonder einde, zonsondergangen en lachende gezichten. Mooi natuurlijk, maar het leek me niet erg prikkelend. En ik wilde mensen juist aan het denken zetten over die vrijheid. De meeste mensen hebben volgens mij namelijk maar een vaag, abstract idee over wat dat nu precies inhoudt. Maar we weten allemaal wat het NIET is. Sleur, herhaling, een uitzichtloze baan. Alles wordt voor je bepaald.

Het leek me interessant om juist dat in beeld te brengen, terwijl de muziek je over het tegenovergestelde vertelt. Ik breng mensen graag in verwarring, ik wil iedereen uitdagen om zichzelf vragen te blijven stellen, om te blijven denken en voelen. Wat is dan precies vrijheid? Wat betekent het voor jou?

Gelukkig voor deze topacteur, Helmer van der Sar, komt het ook weer goed. Je kunt bij dit liedje ook moeilijk somber blijven 😉 ! Fijne zomer iedereen!

Opmerkingen zijn uitgeschakeld.