Identiteit van mijn onderneming.
De Reisgenoot is de eenmanszaak van zanger- en liedschrijver Maarten van Veen, uit Deventer. Je kunt contact met mij opnemen via maartenvveen@gmail.com of via de telefoon: 06-46726361

Gebruik van persoonsgegevens
In gebruik jouw persoonsgegevens in principe alleen voor het doel waarvoor je ze aan mij hebt gegeven. Bijvoorbeeld zodat ik je mijn nieuwsbrief kan mailen of zodat we contact kunnen hebben over een opdracht. Je hebt het recht om de persoonsgegevens die ik van je heb in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Nieuwsbrief
Wanneer je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief vraag ik om je naam zodat ik de e-mails een persoonlijke aanhef kan geven. Ik vraag om de provincie waar je woont zodat ik je een extra bericht kan sturen als ik in de buurt optreed. In het verleden heb ik ook om leeftijd en stad gevraagd, maar sinds mei 2018 heb ik deze gegevens verwijderd, omdat ik er niets mee deed.
Soms bied ik via mijn nieuwsbrief ook nieuwe producten en diensten aan. Je kunt je altijd uitschrijven voor mijn nieuwsbrief. Om mijn nieuwsbrief te kunnen versturen, gebruik ik het programma Mailchimp. Zij slaan jouw gegevens op op servers in de Verenigde Staten. Ik heb met hen een verwerkersovereenkomst gesloten waarin staat dat ze jouw gegevens behandelen conform de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR)

Opdrachtgevers
Wanneer je contact met mij zoekt voor een opdracht gebruik ik het telefoonnummer of e-mailadres dat je hebt opgegeven om afspraken te maken. Deze gegevens bewaar ik zodat ik contact me je kan houden en je in de toekomst opnieuw kan benaderen met nieuw aanbod. Je kunt hier bezwaar tegen maken en dan zal ik deze gegevens verwijderen.

Als ik je naar aanleiding van een opdracht een factuur stuur, heb ik ook adresgegevens nodig om daarop te zetten. Dit is wettelijk verplicht. Als je de benodigde gegevens hiervoor niet wilt aanleveren, kan ik de opdracht niet aannemen. Ik moet mijn administratie van de belastingdienst zeven jaar bewaren. Na deze termijn verwijder ik deze gegevens. Ik heb een accountant voor mijn aangifte inkomstenbelasting. Zijn onderneming ziet jouw factuur- en bankgegevens.

Je hebt het recht om alle persoonsgegevens die ik van jou heb op te vragen. Dan stuur ik ze in een computerbestand naar je toe.

Cookies
Ik gebruik Jetpack* om te zien hoe mijn website wordt gebruikt door bezoekers. Het gaat hierbij om basale gegevens, bijvoorbeeld hoe mensen op mijn website terecht komen, hoe lang ze blijven en welke pagina’s ze bekijken. Met die informatie probeer ik om mijn website en onderneming te verbeteren. Jetpack verwerkt ook data via het contactformulier en beschermt mijn site tegen spam en niet geautoriseerde pogingen om in te loggen.

Via WPZOOM en Jetpack gebruik in functionaliteiten die integratie van mijn website met Facebook, Twitter, Instagram, Google en Youtube mogelijk maken. Hierdoor kun je onderaan de pagina mijn instagram feed en twitter berichten zien en staan er knoppen die naar mijn social media profielen leiden. Ook kun je mijn blogs, optredens en video’s via één druk op de knop delen. Deze derde partijen gebruiken tracking cookies en als gevolg hiervan registreren ze ook dat je mijn website bezoekt.

Ik ben nog op zoek naar een manier waarop je deze tracking cookies, wanneer je dit wilt, uit kunt zetten. Omdat de regelgeving nog vrij nieuw is, zijn er nog geen pasklare oplossingen beschikbaar vanuit WordPress (het platform van mijn website). Als je wilt kun je tracking cookies wel uitzetten in je browser, of de trackers blokkeren met een programma/extensie zoals Privacy badger. Het kan daardoor wel voorkomen dat bepaalde delen van mijn website niet meer goed werken.

Aanpassingen in mijn privacyverklaring
Ik behoud me het recht voor dit privacy-statement aan te passen. In het zeldzame geval dat dit gebeurt, zal het zijn omdat ik bijvoorbeeld een nieuw programma gebruik om mijn website te verbeteren, of om me aan nieuwe privacy-wetgeving aan te passen. Ik maak hier dan melding van op deze pagina.

Ik heb deze privacy verklaring met veel zorg en naar mijn beste vermogens op proberen te stellen. Als je toch ergens ontevreden over bent of vindt dat er iets niet klopt verzoek ik je om contact met mij opnemen en dan kijk ik of ik er een oplossing voor kan vinden. Je hebt ook de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

*Aanvullende informatie over Jetpack

Ik gebruik niet alle functies van Jetpack. Hieronder vindt je overzicht van de functionaliteiten die ik gebruik en van welke persoonsgegevens Jetpack synchroniseert. Ik heb geprobeerd om een verwerkingsovereenkomst af te sluiten met Jetpack, maar ze bieden dit (nog) niet als mogelijkheid. Hoe zij omgaan met jouw data kun je lezen in hun eigen privacy beleid.

Contactformulier
Deze data wordt gebruikt: jouw IP adres, naam, e-mailadres en bericht worden naar Akismet gestuurd en gesynchroniseerd met Jetpack. De data wordt alleen gebruikt om te controleren of het bericht wel of geen spam is. De genoemde gegevens worden ook opgeslagen in de database van mijn website en per mail verstuurd naar mijn e-mailadres.

Statistieken
Deze data wordt gebruikt: IP adres, WordPress.com gebruikers ID en gebruiksnaam (als je bent ingelogd), browser, het webadres dat je bezoekt, het webadres waar je vandaan komt, de tijd van je bezoek, de taal van je browser, het land waar je woont. Belangrijk: ik heb als eigenaar van de website geen toegang tot deze informatie. Ik kan bijvoorbeeld wel zien dat mijn website 200 keer is bekeken, maar ik kan niet één specifiek bezoek met locatie en bijbehorende gebruikersnaam en IP adres bekijken. De genoemde data wordt bijgehouden door Automatic gedurende 28 dagen en wordt alleen gebruikt om mij basale statistieken over mijn website te kunnen laten zien. Dit wordt er bijgehouden (tracking): welke posts en pagina’s je bekijkt, op welke links je klikt, vanaf welke pagina je wordt doorverwezen naar mijn website en het land vanuit waar je mijn pagina bezoekt. Jetpack houdt ook bij hoe snel alle pagina’s laden. Deze informatie wordt alleen gebruikt om te kijken of Jetpack goed werkt.

Bescherming
Als iemand in probeert te loggen op mijn website en dit mislukt, dan wordt zijn of haar IP adress, ingevulde gebruikersnaam, e-mailadres en de webbrowser die in het proces is gebruikt gesynchroniseerd met Jetpack. Tracking: Mislukte pogingen om in te loggen worden bijgehouden.