Liedjesserie

Werk je aan een campagne, vier je een bedrijfsjubileum of wil je jouw medewerkers of vrijwilligers in de spotlight zetten? Dan is een serie liedjes misschien wel een heel goed idee. Met een liedjesserie beklijft een boodschap beter. Werknemers voelen zich gezien en gehoord en krijgen zo een waardevol cadeau.

Meer informatie vind je onder de video.

Wat en hoe?

Werkwijze

  1. We voeren een gesprek over de wensen voor de serie
  2. Ik maak een offerte
  3. Ik interview betrokkenen/ ontvang documentatie als inspiratie voor de liedjes
  4. Ik lever eerste versies aan
  5. Je geeft feedback op de eerste versies
  6. Ik scherp de liedjes aan
  7. Afhankelijk van jullie wensen vertolk ik de liedjes live, neem ik de liedjes op, maken we filmpjes of doen we alles.

Extra
De liedjesserie uitbreiden kan met:

  • Een kaartenset. Een blijvende herinnering aan de liedjesserie houdt de serie levend. Bijvoorbeeld met een set kaarten met daarop de songs en verhalen van alle medewerkers die in de spotlight werden gezet. Of een kaart voor elke waarde die centraal stond in een campagnelied. Ik denk graag met je mee. Hier kun je een voorbeeld bekijken van een kaartenset die ik maakte voor de serie ‘Golven Zo Hoog’ over herstel van psychische klachten
  • Video-opnames van de optredens samen met de mensen voor/ over wie ik zing. Daarvan maak ik een afspeellijst op YouTube en hier kun je vervolgens met andere PR-materialen naartoe linken. Bijvoorbeeld via een ansichtkaart met een QR-code, zoals ik dat deed voor het stadstroubadourschap van Deventer.

Wat kost het?
Voor een liedjesserie maak ik een offerte op maat.

Eerdere liedjesseries

Ik maakte eerder een liedjesserie als stadstroubadour voor de gemeente Deventer, voor 'Golven Zo Hoog' - een voorstelling over herstel bij psychische klachten en voor Olympia Nederland.

‘Maarten heeft met het Stadstroubadourschap laten zien wat het met inwoners doet om toegezongen te worden. Blijdschap, ontroering en verbinding zijn hierbij kernbegrippen die maken dat het Stadstroubadourschap een vervolg krijgt.’

Annejos Termaat
Annejos Termaat beleidsuitvoerder Kunst en Cultuur Gemeente Deventer
De Reisgenoot in gesprek met iemand over een liedje