Graag kom ik als Nederlandstalige singer-songwriter optreden op jouw evenement, markt, wijkfeest of festival Ik breng liedjes mee die mensen verrassen en verbinden. Afhankelijk van je wensen verzorg ik optimistische muzikale intermezzo's, liedjes met diepgang of creëer ik op een groot podium een intieme setting.

Meer informatie vind je onder de video.

Wat en hoe?

Hoe lang duurt het?
Een standaard optreden duurt 45 à 60 minuten.

Wat speel ik?
Als singer-songwriter speel ik mijn eigen poëtische, Nederlandstalige liedjes.

Extra
Wil je een langer of korter optreden? Ik ben flexibel, in overleg is veel mogelijk.

Wat kost het?
Voor een event maak ik een offerte op maat. Het starttarief is 250,- ex 9% btw en exclusief reiskosten (21 cent per kilometer).

Benodigd

  • Publiek met aandacht. Mijn liedjes komen beter tot hun recht als mensen met aandacht luisteren. De muziek is niet geschikt als achtergrondmuziek.
  • Geluidsinstallatie. Heb je die niet tot je beschikking? Geen probleem, dan neem ik hem mee (geschikt tot max. 150 personen).
De Reisgenoot zingt live als Event Singer Songwriter in het Nederlands

Eerdere events als Nederlandstalige singer-songwriter

Een greep uit eerdere optredens: Festival Hoogtevrees, Festival Halle-Heide, Noaberfest, de Grietmarkt, Burgerweescafé, Nationale burendag, Theater Bouwkunde, Open dag Sterreland/Aardwerk, Klimaatalarm Deventer.

Op de open dag van zorgtuin Aardewerk heeft Maarten een muzikale afsluiting verzorgd. Hij deed dat in de vorm van deels een optreden met zeer passende liedjes en teksten en anderzijds was het een wrap-up van de dag. Wat ik heel leuk vond was dat hij onder het publiek kaartjes uitdeelde waarop de mensen in één of enkele woorden konden weergeven hoe zij de dag hadden ervaren. Daar maakte Maarten vervolgens een mooie samenhangende tekst van en zo kregen wij een eigen lied! Het optreden van Maarten gaf de dag een hele fijne, warme en passende afsluiting. De samenwerking en voorbereiding met Maarten heb ik als heel prettig ervaren; hij wist snel en goed de essentie van onze wens, onze groep en onze tuin te vatten en te vertalen.

Erica Overeem
Erica Overeem Eigenaar Zorgtuin Aardewerk

Maarten is een fijne artiest om samen mee te werken. Behalve dat hij catchy Nederlandse songs heeft, is hij helder in de communicatie, denkt mee en komt afspraken na. Maarten sluit ontzettend goed aan bij ons werk in het sociaal domein en weet met zijn liedjes mensen te verbinden. Als stadstroubadour zet hij mensen in het zonnetje die dat écht verdienen. Daarom was er dan ook geen twijfel dat Maarten ons congres zou openen.

Lennard Gols
Lennard Gols Programmaleider kunst en cultuur in het sociaal domein Kunstcircuit Deventer

Vanaf het voorjaar 2020 is de Balkon Beweging in Deventer gestart om Corona-proof optredens te verzorgen bij verpleeg en verzorgingshuizen. Met 250 optredens wisten we een glimlach op vele gezichten te toveren van mensen die door de maatregelen vaak binnen moesten blijven. Maarten, De Reisgenoot, had daar een groot aandeel in. Met een uitgekiend repertoire van herkenbare liedjes, die toch dicht bij zijn eigen gevoel bleven bracht raakte hij elke keer de juiste snaar. Of het in de brandende zon of in de snijdende kou bovenop een bestelbus was: met de Reisgenoot onderweg zijn was altijd genieten!

Jos Harmelink
Jos Harmelink Oprichter Balkonbeweging

Maartens muziek is zo herkenbaar en hartverwarmend dat het gegarandeerd een warm fuzzy feeling bij je achterlaat. Zijn sympathieke verschijning en manier van doen zorgen voor een fijne sfeer en een lach op je gezicht. Zeker een aanrader, ook als je van originele teksten houdt!

Sietske de Waard
Sietske de Waard Organisator Droomland festival