Download hier de PERSKIT: bio (tekst) + persfoto ( 1.51 MB)

DE REISGENOOT ZINGT ERGENS OVER

Mensen verbinden met muziek: dat is de Reisgenoot (Maarten van Veen) ten voeten uit. Met zijn songs nodigt hij je uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Van kroeg tot theater en van huiskamer tot festivalpodium: in elke setting weet Maarten te raken. Naast zijn eigen werk schrijft hij songs op maat voor congressen, bijeenkomsten en andere bijzondere gelegenheden. Tussen 2020 en 2023 was hij de eerste officiële stadstroubadour van Deventer.

//dereisgenoot.nl/wp-content/uploads/2021/02/de-Reisgenoot_FG-Lars-van-den-Brink_liggend-1.jpg

“En ik vraag aan duizend mensen / hoe het met ze gaat / en ik verzamel al hun dromen / als ik met ze praat” (Uit: Leef)

Met zijn Nederlandstalige luisterpop brengt Maarten je naar verrassende bestemmingen. En onderweg geeft hij hoop aan wie het nodig heeft. Monter verzet hij zich tegen cynisme, ook als de regen met bakken uit de lucht valt.

"Golven zo hoog, maar zij sluit haar ogen en droomt / Hier kan ik laten, hier kan ik mee met de stroom" (Uit: Golven Zo Hoog)

Daar waar cultuur en sociaal domein elkaar ontmoeten, vind je Maarten ook. Soms zie je in zijn werk nog terug dat hij ooit begon als muziektherapeut. Zo biedt hij met de theatervoorstelling ‘Golven zo Hoog een ander perspectief op psychische ziekte en herstel. In de songs en verhalen die hij maakte met en over mensen met psychische kwetsbaarheid geeft hij erkenning voor wat ze hebben meegemaakt, en voor de wijze waarop ze omhoog klauteren uit diepe dalen.

"We dansten door de kamer / op het ritme van de beat / het was jij en ik de rest van alles was er even niet" (Uit: Verloren)

Maarten is een betrokken inwoner van Deventer. Hij richtte er het Deventer Songwriters Gilde op en was van 2020 tot 2023 de eerste officiële Stadstroubadour. Hij trok door de Deventer wijken en zong de verhalen van stadsgenoten. Met wat hij schrijft en zingt wil hij mensen raken, aan het denken zetten en de zon achter de wolken bezingen.

//dereisgenoot.nl/wp-content/uploads/2021/02/de-Reisgenoot_FG-Lars-van-den-Brink-1.jpg

"Ze durft anders te anders te denken / dan wat er wordt gezegd / ze durft anders te zijn / anders dan de rest" (Uit: Anders dan de rest)

Biografie door Karijn Kats
Foto's door Lars van den Brink

Lees hier meer over waarvoor je mij kunt benaderen: