Download hier de PERSKIT: bio (tekst) + persfoto ( 1.51 MB)

DE REISGENOOT ZINGT ERGENS OVER

Mensen verbinden met muziek: dat is De Reisgenoot (Maarten van Veen) ten voeten uit. Met optimistische songs nodigt hij je uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Maarten levert muzikaal maatwerk in huiskamers en op grote podia, alleen of met band, in opdracht én als officiële stadstroubadour van Deventer.

https://dereisgenoot.nl/wp-content/uploads/2021/02/de-Reisgenoot_FG-Lars-van-den-Brink_liggend-1-600x400.jpg

“En ik vraag aan duizend mensen / hoe het met ze gaat / en ik verzamel al hun dromen / als ik met ze praat” (Uit: Leef)

Een liedje is een idee. Maarten van Veen zingt verhalen en vertelt begrijpelijke muzikale poëzie. In zijn eigen taal, het Nederlands, neemt hij je mee op reis naar de uithoeken van de wereld of de hoek van de straat. Met gitaar en loopstation op zak laat Maarten laat zich inspireren door zowel de oude Nederlandse protestzangers uit de vorige eeuw als de Hollandse hip-hop uit deze. In zijn muziek hoor je de diepgang van Spinvis met het optimisme van Nielson.

"Je hoeft niets te bewijzen / aan de oceaan" (Uit: Rennen)

Maarten is opgeleid als muziektherapeut. Hij werkte een aantal jaar in de geestelijke gezondheidszorg maar kon daar zijn creativiteit niet voldoende kwijt. Hij koos ervoor om ontslag te nemen en muzikant te worden. Met wat hij schrijft en zingt wil hij je raken, aan het denken zetten en de zon achter de wolken voor je bezingen.

"We dansten door de kamer / op het ritme van de beat / het was jij en ik de rest van alles was er even niet" (Uit: Verloren)

Maarten is betrokken bij zijn woonplaats Deventer en bij de cultuur in de stad. Hij richtte het Deventer Songwriters Gilde op, waarmee hij ervoor gezorgd heeft dat muzikanten in deze muzikale Hanzestad elkaar beter weten te vinden. Het Deventer Songwriters Gilde heeft als doel om te inspireren en meer plekken in de stad te creëren waar muzikanten kunnen optreden.

https://dereisgenoot.nl/wp-content/uploads/2021/02/de-Reisgenoot_FG-Lars-van-den-Brink-1-500x700.jpg

"Ze durft anders te anders te denken / dan wat er wordt gezegd / ze durft anders te zijn / anders dan de rest" (Uit: Anders dan de rest)

Noem hem gerust een hopeloze romanticus of een naïeve wereldverbeteraar. Daar heeft de wereld er toch te weinig van. De Reisgenoot verkiest optimisme boven cynisme. Een makkelijke optie als de zon schijnt, maar het wordt een kunst als het met bakken uit de lucht valt.

Biografie door Marieke van Bolderen
Foto's door Lars van den Brink

Lees hier meer over waarvoor je mij kunt benaderen: