Naast mijn eigen repertoire schrijf ik ook geregeld muziek voor anderen. Ik heb geschreven voor diverse maatschappelijke organisaties, maar ook voor particulieren. Heb je interesse om een song op maat te laten schrijven? In het filmpje leg ik uit hoe zo'n proces in zijn werk gaat:

De kosten voor een song op maat liggen tussen de 400 en 750 euro, afhankelijk van je wensen. Een (eenvoudige) opname van een song is bijvoorbeeld goedkoper dan wanneer je graag wilt dat ik het lied ergens kom uitvoeren, of wanneer ik live verslag doe van een evenement.

Heb je een idee voor een lied? Het is een prachtige manier om ervoor te zorgen dat mensen zich gezien voelen. Een song kan een boodschap overbrengen, mensen op een ludieke manier bedanken of iets leren. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden!

Ik heb eerder in opdracht geschreven van Stichting Fit-Art, Gemeente Deventer, CIOS Haarlem, Syntus, de Provincie Overijssel, PostNL, Saminc, de dag van de Mantelzorg en voor de Bio1000. Referenties op verzoek. Scrol verder voor een aantal voorbeelden.

Lijsttrekkersdebat: muzikaal commentaar

Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kreeg ik vanuit de Deventer Schouwburg het verzoek om een aantal korte liedjes voor te bereiden om tijdens het lijsttrekkersdebat ten gehore te brengen. In composities van ongeveer anderhalve minuut gaf ik mijn ideeën prijs over windmolens, verplicht vrijwilligerswerk in ruil voor bijstand, jongeren en parkeren in Deventer. Soms met een liedje in verhaalvorm, dan weer via een metafoor of juist met speelsheid en humor.

Krasse Fratsen: Een persoonlijk portret

In opdracht van stichting Fit-Art maakte ik een persoonlijk lied voor Dick Achtereekte. Dit was onderdeel van het project 'Krasse Fratsen', waarbij lokale songwriters de levensverhalen van oudere stadsbewoners op muziek zetten. Dick zit vol verhalen, vooral over zijn leven als ondernemer. Maar tussen de regels door hoorde ik ook nog andere dingen. Het werd een persoonlijk lied. Dick was erdoor geraakt en hij vond het lied gelukkig ook erg mooi.

CIOS Haarlem: muziek om te helpen onthouden

Dit educatieve lied schreef ik in opdracht van CIOS Haarlem, om MBO studenten te helpen met het onthouden van de Latijnse namen van de spieren. De muziek wordt ondersteund door beeldmateriaal dat is gemaakt door de docenten. Samen met de animaties zorgt het voor een originele presentatie van de lesstof. Melodie, rijm en humor maken het makkelijker om dingen te onthouden. Ook is gekozen voor een lettertype dat gemakkelijker te lezen is voor studenten met dyslexie. Het nummer is de opvolger van het populaire Bottenlied, dat ik een aantal jaar geleden voor het CIOS heb geschreven.

Heb je inspiratie gekregen? Op verzoek schrijf ik een lied speciaal voor jouw evenement. We bespreken vooraf samen wat het doel is van het nummer en wat de meest leuke of nuttige manier is om het in te zetten. Ik kan het afleveren als professionele audio-opname, maar ik kan het lied ook live komen uitvoeren. Ik denk graag met je mee over wat het beste past bij de gelegenheid.