Naast mijn eigen repertoire schrijf ik ook geregeld muziek voor anderen. Ik heb geschreven voor diverse maatschappelijke organisaties, maar ook voor particulieren. Heb je interesse om een song op maat te laten schrijven? In het filmpje leg ik uit hoe zo'n proces in zijn werk gaat:

De kosten voor een song op maat liggen tussen de 400 en 600 euro, afhankelijk van je wensen. Een (eenvoudige) opname van een song is bijvoorbeeld goedkoper dan wanneer je graag wilt dat ik het lied ergens live kom uitvoeren.

Heb je een idee voor een lied? Het is een prachtige manier om ervoor te zorgen dat mensen zich gezien voelen. Een song kan een boodschap overbrengen, mensen op een ludieke manier bedanken of iets leren. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden!

Ik heb eerder in opdracht geschreven van Stichting Fit-Art, Gemeente Deventer, de Deventer Schouwburg, CIOS Haarlem, Syntus, de dag van de Mantelzorg en voor de Bio1000. Referenties op verzoek. Scrol verder voor een aantal voorbeelden.

Lijsttrekkersdebat: muzikaal commentaar

Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kreeg ik vanuit de Deventer Schouwburg het verzoek om een aantal korte liedjes voor te bereiden om tijdens het lijsttrekkersdebat ten gehore te brengen. In composities van ongeveer anderhalve minuut gaf ik mijn ideeรซn prijs over windmolens, verplicht vrijwilligerswerk in ruil voor bijstand, jongeren en parkeren in Deventer. Soms met een liedje in verhaalvorm, dan weer via een metafoor of juist met speelsheid en humor.

Krasse Fratsen: Een persoonlijk portret

In opdracht van stichting Fit-Art maakte ik een persoonlijk lied voor Gerd van de Zwaluw. Dit was onderdeel van het project 'Krasse Fratsen', waarbij lokale songwriters de levensverhalen van oudere stadsbewoners op muziek zetten. Gerd is zijn hele leven sportinstructeur geweest, dus schreef ik een refrein waarbij het publiek onder zijn leiding mee kon bewegen. Het concert was een enorm succes!

CIOS Haarlem: muziek om te helpen onthouden

Dit educatieve lied schreef ik om MBO studenten van CIOS Haarlem te helpen met het onthouden van de Latijnse namen van de botten. De muziek wordt ondersteund door beeldmateriaal dat is gemaakt door de docenten. Melodie, rijm en humor maken het makkelijker om dingen te onthouden. De muziek, het beeldmateriaal van de docenten en diverse afbeeldingen zorgen voor een originele presentatie van de lesstof. Ook is gekozen voor een lettertype dat gemakkelijker te lezen is voor studenten met dyslexie. Het nummer is erg populair onder de studenten.

Heb je inspiratie gekregen? Op verzoek schrijf ik een lied speciaal voor jouw evenement. We bespreken vooraf samen wat het doel is van het nummer en wat de meest leuke of nuttige manier is om het in te zetten. Ik kan het afleveren als professionele audio-opname, maar ik kan het lied ook live komen uitvoeren. Ik denk graag met je mee over wat het beste past bij de gelegenheid.