Ben je op zoek naar sfeer, inspiratie en verbinding voor een online evenement? Op deze pagina vertel ik wat ik voor je kan betekenen bij een digitale bijeenkomst.

Naast mijn eigen repertoire schrijf ik ook geregeld muziek voor anderen. Ik heb geschreven voor diverse maatschappelijke organisaties, maar ook voor particulieren. Heb je interesse om een song op maat te laten schrijven? In het filmpje leg ik uit hoe zo'n proces in zijn werk gaat:

Heb je een idee voor een lied? Het is een prachtige manier om ervoor te zorgen dat mensen zich gezien voelen. Een song kan een boodschap overbrengen, mensen op een ludieke manier bedanken of iets leren. Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden!

Ik heb eerder in opdracht geschreven van Het Grootste Kennisfestival van Nederland, Stichting Fit-Art, GGZ Breburg, Gemeente Deventer, CIOS Haarlem, Syntus, de Provincie Overijssel, PostNL, Saminc en voor de Bio1000. Referenties op verzoek. Scrol verder voor een aantal voorbeelden.

Muzikale dagvoorzitter

Voor het Grootste Kennisfestival van Nederland heb ik twee keer een sprekerspodium gepresenteerd - Maar dan met songs! Als muzikale dagvoorzitter schrijf ik voor iedere spreker een kort liedje van één minuut, dat de boodschap van zijn of haar verhaal introduceert aan het publiek. Door het verrassingseffect van deze aankondiging heb je direct de volle aandacht van de zaal. Zowel de sprekers als het publiek kunnen het meestal erg waarderen!

Een muzikale samenvatting / wrap-up

Het kan natuurlijk ook andersom: een muzikale wrap-up ná het verhaal van de spreker. Dat kan live op het podium, zoals hier tijdens de keynote van het Regio Zwolle Congres. Maar ik kan bijvoorbeeld ook een evenement of teamdag bijwonen. Na afloop maak ik een song om de dag muzikaal samen te vatten. Melodie, rijm en humor helpen het geheugen en zorgen er bovendien voor dat de dag op een leuke manier wordt afgesloten.

Krasse Fratsen: Een persoonlijk portret

In opdracht van stichting Fit-Art maakte ik een persoonlijk lied voor Dick Achtereekte. Dit was onderdeel van het project 'Krasse Fratsen', waarbij lokale songwriters de levensverhalen van oudere stadsbewoners op muziek zetten. Dick zit vol verhalen, vooral over zijn leven als ondernemer. Maar tussen de regels door hoorde ik ook nog andere dingen. Het werd een persoonlijk lied en Dick was geraakt door de tekst.

CIOS Haarlem: muziek om te helpen onthouden

Dit educatieve lied schreef ik in opdracht van CIOS Haarlem, om MBO studenten te helpen met het onthouden van de Latijnse namen van de spieren. De muziek wordt ondersteund door beeldmateriaal dat is gemaakt door de docenten. Samen met de animaties zorgt het voor een originele presentatie van de lesstof. Melodie, rijm en humor maken het makkelijker om dingen te onthouden. Ook is gekozen voor een lettertype dat gemakkelijker te lezen is voor studenten met dyslexie. Het nummer is de opvolger van het populaire Bottenlied, dat ik een aantal jaar geleden voor het CIOS heb geschreven.

Heb je inspiratie gekregen? Op verzoek schrijf ik een lied speciaal voor jouw evenement. We bespreken vooraf samen wat het doel is van het nummer en wat de meest leuke of nuttige manier is om het in te zetten. Ik kan het afleveren als professionele audio-opname, maar ik kan het lied ook live komen uitvoeren. Ik denk graag met je mee over wat het beste past bij de gelegenheid.