Huiskamerconcert

Bij een huiskamerconcert speel ik live in jouw woonkamer. In zo’n intieme setting komt muziek ‘meer binnen’. Ik wissel mijn liedjes af met verhalen en samen zorgen we voor een sfeervolle ervaring op jouw feestje of bijzondere gelegenheid.

Meer informatie vind je onder de video.

Wat en hoe?

Hoe lang duurt het?
Een huiskamerconcert duurt twee keer 40 minuten met een pauze.

Wat speel ik?
Ik speel mijn eigen Nederlandstalige liedjes.

Extra

Wil je het huiskamerconcert nog persoonlijker hebben? Dat kan! Bijvoorbeeld met:

  • Een persoonlijk lied. Tijdens het concert vraag ik jouw gasten een paar woorden of zinnen op te schrijven. Hiermee maak ik ter plekke een liedje dat ik na de pauze zal zingen.
  • Een cover. Is er een liedje dat je erg mooi vindt, waar je bijzondere herinneringen aan hebt of dat goed bij de gelegenheid past? Ik bereid het voor en speel het tijdens het huiskamerconcert.
  • Een aandenken. Wil je jouw gasten met een tastbaar aandenken naar huis laten gaan? Geef dan de muzikale reiskaart mee. Hierin zit de muziek van het concert en een geïllustreerde landkaart. Hiermee kunnen jouw gasten hun eigen herinneringen bij muziek opschrijven en met elkaar delen.

Wat zijn de kosten?
Het huiskamerconcert kost 195,- euro ex 9% btw en exclusief reiskosten ( 21 cent per kilometer)

  • Met themaliedje op maat: +150,-
  • Met cover: +150,-
  • Met muzikale reisverhalenkaart +15,- per kaart

Wat is er nodig?

  • Voorbereide gasten. Mijn liedjes en ik komen het best tot hun recht als mensen met aandacht luisteren.
  • Verder kan ik in elke huiskamer spelen, van een piepkleine voorkamer tot een riante living.
  • Ik neem zelf alle benodigdheden mee.
De Reisgenoot geeft een huiskamerconcert voor enthousiast publiek.

Eerdere huiskamerconcerten

Eerder speelde ik in de woonkamers en tuinen van Mark, Ben & Vera, Elene en vele anderen! De huiskamerconcerten waren overal: van Deventer tot Utrecht en van Den Haag tot Nijmegen. Hieronder lees je wat de bezoekers ervan vonden:

Maarten heeft bij ons in de tuin een privé concert gegeven voor de 75e verjaardag van mijn moeder. Dat was zo’n prachtige ervaring! Het was intiem, muzikaal perfect en wat helemaal leuk is, is dat Maarten zo open en ontwapenend over zijn liedjes vertelt. Het was een bijzondere ervaring om nooit te vergeten en een mooi cadeau en herinnering voor mijn lieve moeder.

Mark van de Velde
Mark van de Velde Huiskamerconcert in Den Haag

In een jaar (2021) dat we 5 jaar samen waren, bedacht ik een surprise voor mijn vriendin Vera: een priveconcertje door onze stadstroubadour Maarten van Veen. Op een mooie zomerse dag, onder een prachtige rode beuk in de Worp ging het gebeuren. De entourage was schitterend, maar dat zal de Worp altijd wel blijven. Wat het dit keer echt heel bijzonder maakte was Maarten en zijn prachtige muziek. Met een fijne stem en begeleid door de subtiele klanken van zijn gitaar bracht hij eigenlijk In al zijn teksten een boodschap van hoop. Tussen de liederen door hadden we ook een zeer relaxed contact met persoonlijke verhalen over en weer. We hadden voor een klein stukje in ons leven een heuse Reisgenoot in Maarten. Tot besluit kregen wij ook nog ieder een exemplaar van zijn laatste CD: Station. Kortom: een middag om nooit meer te vergeten! Het was genieten voor Ben en Vera, samen met hondje Taro, maar gelukkig ook voor Maarten de Reisgenoot himself.

Ben en Vera
Ben en Vera akoestisch privéconcert in het park

Voor mij was je een ideale entertainer en prediker tegelijkertijd. Mensen willen vermaak en fijne luistermuziek. Jij gaf extra diepgang. Namelijk de hedendaagse problemen van de maatschappij weer in je liedjes, op een manier dat het toch vredig binnen kwam. We werden allemaal ontroerd geloof ik.

Elene Uwland
Elene Uwland Huiskamerconcert in Deventer

Het contact was prettig en helder. Hij kwam vooraf kennismaken zodat hij zijn programma op ons kon afstemmen. Iedereen vond het superleuk! We hadden een klein gezelschap waarin zijn zelfgemaakte luisterliedjes erg goed tot hun recht kwamen. Mooi kwalitatief gitaarspel: fingerpicking. De reisgenoot vinden wij een aanrader!

Marijke Kersten
Marijke Kersten Verjaadagsfeest in Epse

Van interviews in mijn radioprogramma, wist ik al wie Maarten was. Een muzikant met mooie liedjes, die hart heeft voor de wereld en alles wat erin leeft. Omdat ik zelf ook ondernemer ben, waardeer ik het enorm aan Maarten dat hij zo enthousiast en uitstekend alles zelf regelt, van zijn optredens tot videoclips bij zijn nummers. Dus toen ik begreep dat hij huiskamerconcerten gaf, heb ik mij er voor eentje opgegeven. Voor veel van de mensen die er gezellig bij waren, was het de eerste kennismaking met Maarten, en sommige van hen hebben het er nu na een paar jaar, nóg over!

Miranda Apeldoorn
Miranda Apeldoorn Huiskamerconcert in Deventer Ondernemerscoach bij Zinvol

Wat hebben we dankzij jou een mooie avond gehad! Onze gasten waren erg enthousiast over je liedjes, de manier waarop je het aan elkaar praatte en hoe je als artiest er bent. Zelf blijf ik genieten van je teksten. Toen ik je EP luisterde werd me duidelijk waar je me het meest mee raakt. Het is je enthousiasme en vooral ook de hoop die uit je liedjes spreekt. In jouw liedjes is de kans op verandering springlevend. Ik hoop dat ze me de kracht blijven geven om die hoopvolle weg weer te gaan en mijn mond open te doen tegen alles wat dat wil weerspreken. Samen tegen de angst.

Frank Belt
Frank Belt Huiskamerconcert in Friesland Verhalenverteller bij Op Verhaal

Nogmaals dank je wel voor het zo fijne en passende optreden van je afgelopen donderdag! Je liedjes dansen niet alleen in mijn hoofd rond maar ook in die van vele anderen die er bij waren. Nogmaals dank en je reist mee!

Marijke Kling
Marijke Kling

Een huiskamer concert van Maarten is meer dan muziek, het is een ware beleving, waarbij hij je inspireert en vrolijk achterlaat.

Marloes van de Kamp
Marloes van de Kamp Huiskamerconcert in Wageningen