De komende twee jaar ben ik de stadstroubadour van Deventer. Maar wat houdt het in? Hier vind je alle stukken en interviews over het initiatief! Voor de songs zelf, kijk op www.stadstroubadourdeventer.nl

Het zal jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn: Sinds begin 2020 mag ik mezelf de eerste stadstroubadour van Deventer noemen! Het initiatief wordt gesteund vanuit de gemeente en ik zit boordevol mooie plannen. Een poos geleden wilde ik een blogpost wijdden aan waaróm ik eigenlijk het project voor een stadstroubadour begonnen ben. Maar ik werd een beetje overvallen door alle media aandacht. Inmiddels zijn er zoveel leuke en positieve items gepubliceerd over het initiatief dat het nu wat overbodig voelt – er zijn immers zoveel mooie stukken om naar te verwijzen! Hier komen ze:

Stadstroubadour Deventer: zingend medicijn tegen kille Twittercultuur. Geschreven voor Deventer Marketing door Luuk Talens. In dit interview vertel ik Luuk over hoe ik hoop dat ik met mijn songs eraan bij kan dragen dat we iets meer oog krijgen voor elkaar. Luister je liever? Deventer radio en televisie maakte een podcast voor het programma Vaandeldragers. Ingrid Roelants interviewt me live op de lokale radio over hoe ik het project onder de aandacht van de gemeente heb gebracht en hoe ik het vorm ga geven met podcasts en Youtube afleveringen.

Dit mooie stuk van Bas Klaassen gaat over mijn eerste officiële bijdrage: Eerste lied nieuwe stadstroubadour van Deventer is ode aan koster Marco Heemskerk. Voor de Stentor interviewde hij mij over waarom ik koos voor een koster bij het eerste stadslied. Hierover sprak ik ook met Bart Kieft van RTV Oost: Gezang door de stad: Deventer heeft nu ook eigen stadstroubadour. Hij heeft knap de essentie van het concept weten te vatten: met dit filmpje weet je in minder dan twee minuten wat ik ga doen én waarom ik het belangrijk vind.

Tot slot het stuk waarmee het allemaal begon van de zomer: Hanzestad Deventer krijgt een stadstroubadour. Door Martijn Ubels. Dit stuk is geschreven vlak nadat de motie voor een stadstroubadour werd goedgekeurd door de gemeenteraad.

Als na al deze stukken benieuwd bent naar hoe die stadsliedjes nou eigenlijk klinken, ga dan naar www.stadstroubadourdeventer.nl

Foto onder tekst: Frans Rentink
Foto header: Raymond van Olphen

Opmerkingen zijn uitgeschakeld.