Ik ben een verhalenverzamelaar. Verhalen van mensen inspireren me om songs te schrijven. Meestal wil ik iets dat me raakt vastleggen en vooral doorvertellen. In de hoop dat het anderen ook iets brengt.

In de afgelopen anderhalf jaar heb ik enorm veel hoopvolle verhalen gehoord. Ik interviewde tien mensen die er weer bovenop zijn gekomen na een moeilijke periode. Van burn-outs tot trauma’s, van rouw tot angst en allerlei andere psychische klachten. Alles kwam langs. Maar ondanks de gigantische golven die het leven op hen afgooide, lukte het deze mensen uiteindelijk om te balanceren. Om hun leven weer op de rit te krijgen. Met hun krachtige verhalen ben ik aan de slag gegaan. Ik schreef tien songs en een voorstelling ‘Golven Zo Hoog’. Hieronder kun je de trailer bekijken:

Stichting Fit-ART helpt me om dit mooie programma uit te kunnen voeren in verschillende ggz’s en theaters. Want het is een voorstelling voor iedereen. Ik hoop dat er na het horen van de songs en verhalen gepraat wordt. Bijvoorbeeld over waarom we zoveel makkelijker praten over lichamelijke problemen dan over psychische. En misschien vinden mensen die nog worstelen met klachten wel wat houvast in de liedjes. Door te horen hoe anderen er ook weer bovenop zijn gekomen.

Als je wilt weten waar en wanneer je kunt komen kijken, houd dan de speellijst in de gaten.

Door de kwetsbaarheid, maar ook de veerkracht en moed van de deelnemers te laten zien willen we een andere kant laten zien van psychiatrie. Op zaterdag 2 april komt het eerste liedje uit. Tien weken lang komt er elke zaterdag eentje bij. Er is een podcast waarin ik geïnterviewd word door Karel Smouter (NRC) en meer vertel over hoe dit project is gegaan. Als je geen songs wilt missen, volg me dan op Spotify of YouTube.

Opmerkingen zijn uitgeschakeld.