Een poosje geleden werd ik benaderd door Sharon Kromotaroeno. Ze was pas naar Deventer verhuisd en nadat ze in een aantal grote steden had gewoond was ze als een blok voor de kleine Hanzestad gevallen. Ze wilde er een documentaire over maken om haar beter te leren kennen. En vooral ook om Deventer te laten zien door de ogen van een nieuwe inwoner.

Ook mijn wortels liggen ergens anders. Het kostte mij welgeteld één weekend om te beslissen dat ik in Deventer wilde wonen. Ik vond en vind het idee voor zo’n film dus prachtig. Ik heb er zelf aan mogen bijdragen, als relatieve nieuwkomer (ik woon hier nu zo’n vier jaar), als muzikant en als oprichter van het Deventer Songwriters Gilde kon ik vertellen over alles wat het mooie Deventer mij had gebracht en over alles wat ik er heb proberen op te bouwen. Op 27 mei 2016 gaat de documentaire in première in Filmhuis de Keizer

Opmerkingen zijn uitgeschakeld.