Daar zat ik dan. Stil te zijn. Met vijf songwriters brengen we de nacht door in de crypte van de Lebuinuskerk in Deventer. Als experiment, om te kijken wat voor muziek en liedjes er ontstaan in die bijzondere setting.

Ik probeer om geen verwachtingen te hebben maar hoop stiekem dat er allerlei nieuwe liedjes uit voortkomen. Ik probeer om naar binnen te gaan maar wordt voortdurend afgeleid door de geluiden van de mensen om me heen. Ik probeer…

Maar het lukt wel om een hele poos écht stil te zijn. Ik grijp niet naar m’n notitieboekje, ik probeer geen problemen op te lossen in mijn hoofd. Misschien is het wel voor het eerst in m’n leven dat ik zolang stil ben zonder iets te doen. Ineens voel ik me dankbaar. “Wat doe ik toen bijzondere dingen, wat mooi dat ik hier zit. Wie gaat er nou een nacht doorbrengen in een kerk, samen stil zijn en muziek schrijven?” Mijn gedachten leiden me verder: “wat ken ik toch veel super fijne, geweldige mensen”. Ik voel een soort golf van dankbaarheid waar ik ook zondag en maandag nog op na-dein. Voor sommigen was de stilte confronterend, voor anderen een reden om wat vaker bij stil te staan bij hoe ze erbij zitten. Voor mij was het een moment van besef. Van wat ik allemaal ‘heb’ en hoe blij ik daar mee ben. Aan de liedjes wordt op dit moment gewerkt en ook daar ben ik dankbaar voor – het mooiste beroep op aarde.
Je kunt op donderdag 4 augustus komen luisteren welke liedjes er bij mij en de andere singer-songwriters zijn ontstaan in de stilte. Het concert begint om 20.00 in de crypte van de Lebuinuskerk te Deventer. Toegang is gratis, achteraf wordt gevraagd om een vrije gift.

 

 

Opmerkingen zijn uitgeschakeld.