Vorige week blogde ik over de drang om weer lekker nummers te gaan schrijven. Ik maak dingen. Dat is wat het aller belangrijkst voor me is en waar ik mijn energie vandaan haal. Een poosje geleden ging het erg slecht met me. Ik verzuchtte toen dat ik een herstart van mijn leven zou willen, om dingen anders te doen. Iemand die bij me was vroeg me toen wat ik zou doen als ik zou stranden op een onbewoond eiland, waar ik niets of niemand kende en waar ik nooit meer weg kon.

Ik vond het een mooie vraag een moest even voelen en denken over het antwoord. Als niemand je kent, je je oude toekomstideeën in de prullenbak moet gooien en opnieuw begint zonder verwachtingen van jezelf en van anderen… wat zou je dan doen? Nou, natuurlijk eerst eten en drinken regelen enzo. Een plek om te slapen. Maar wat daarna? Net als bij de eerste mensen gaan die dingen langzaam minder tijd kosten als je ze efficiënter inricht. Dan houdt je tijd over. Wat zou ik met die tijd doen?

Ondanks dat er in dit scenario niemand bij is om het aan te laten zien of horen, zou ik toch dingen gaan maken. Om mijn leven betekenis te geven. Of het nou tekeningen in het zand, een mooiere hut of muziek is – het is maken. Voor mij is het iets dat ons als mensen definieert. Dieren maken geen dingen buiten het praktische. Ze maken niets omdat het esthetisch mooi is of omdat het gewoon tof is om iets in elkaar te zetten. Ik zou maken om het maken zelf. Voor mij is dat mens zijn.

Terug naar mijn plannen betekent dat dat er het één en ander zou moeten veranderen in de kamer waar ik nu muziek maak. Die is prima geschikt om in te schrijven, maar verschrikkelijk om in op en te nemen en muziek in te mixen. Ik heb gelukkig al een boel mooie spullen, maar vooral aan de akoestiek moet nog heel wat gebeuren. Dus na uitgebreide research heb ik een goed reflectiescherm en een fijne koptelefoon aangeschaft. Dat is het begin. Binnenkort wat absorptiemateriaal voor op de muren, een vloerkleed (heb je toevallig nog iets leuks liggen dat je niet gebruikt? 😉 ) en als de ruimte in orde is, een betere microfoon. De palmboom fantaseer ik erbij en mijn onbewoonde eland is klaar voor gebruik.

IMG_2417

Opmerkingen zijn uitgeschakeld.