Voor de Station EP (2019) met haar ‘Muzikale Reisverhalen‘ maakte ik natuurlijk ook muziek. Het waren vormende jaren, waarin ik mijn stem en stijl heb ontdekt en ontwikkeld. Ik maakte meters op het podium via het Deventer Songwriters Gilde, bracht in een bescheiden oplage twee EP’s uit en maakte een aantal videoclips. Hieronder vind je het beste werk uit die tijd. Je groeit als artiest en het is soms ongemakkelijk om je oude werk terug te horen. Maar voor wie geïnteresseerd is in de reis die ik zelf heb gemaakt, vind ik het mooi om er iets van te delen:

Anders Dan De Rest

Ergens in 2014 vroeg Nederland in Dialoog of ik een song kon schrijven over ‘anders zijn’. Ik dacht daarbij eerst aan grote veranderaars uit de geschiedenis, maar uiteindelijk heb ik het dicht bij huis gehouden. Twee verhalen van kleine Nederlandse veranderaars die er ergens had opgepikt. Ik noem dit ook wel eens een ode aan koppigheid. Als je je eigen koers vaart kom je soms op plekken waar je niet zou zijn als je met de massa meegaat. Het is één van de weinige songs die ik na al die jaren nog steeds live speel. De inhoud resoneert met veel verschillende mensen die op een of andere manier afwijken van de standaard. Dit is de live uitvoering samen met Annemarie van Viegen (viool), Dick Turumbassa (percussie), Bryan Zwiers (bas) tijdens de EP release ‘Van de Wereld’ (2015) in theater Bouwkunde.

Dromer

Deze videoclip is een historisch document geworden omdat op deze plek nu een nieuwbouwwijk staat. Wel eentje waar behoorlijk wat mensen zelf hun huis hebben ontworpen en waar samenleven en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hopelijk zijn er wat dromen uitgekomen op deze mooie plek. Voor een oudere versie van mijn biografie schreef Marieke van Bolderen ooit iets in de trant van: dat ik een naïeve wereldverbeteraar in me had. Uit die bron is dit liedje destijds geboren.

Leuker Dan

Dit is het eerste nummer dat ik uitbracht als de Reisgenoot. Het was een zoektocht naar originele complimenten en hoewel ik er tien jaar later van alles aan vindt rammelen is die intentie eigenlijk wel geslaagd. Wat ik nog steeds heel tof aan vind aan de video zijn al die Deventenaren die m’n liedje mee playbacken. En natuurlijk de samenwerking met fantastische collega en goede vriendin Lise Low.