Samen met collega Lise Low brachten we singer-songwriters uit Deventer en omstreken samen in een collectief met twee doelen: een community creëren die elkaar verder helpt in plaats van te concurreren én samen zorgen voor meer (betaalde) speelplekken voor muzikanten die eigen werk spelen. Van 2013-2020 hielden we 40 keer een open podium, zorgden we voor uitwisseling met songwriters collectieven uit andere steden én droegen we bij aan de programmering van lokale kroegen en festivals. Daarnaast werden er samenwerkingsverbanden opgericht voor optredens en opnames waarvan sommigen tot op de dag van vandaag voortbestaan.

In de media

Dit alles bleef niet onopgemerkt. Rufus Kain schreef over het Deventer Songwriters Gilde in de Correspondent: “Is Amsterdam te ver bij je vandaan? Geen zorgen, er zijn meer steden met levendige scenes onder het oppervlak. De laatste paar jaar is het Deventer Songwriters Gilde bijvoorbeeld goed bezig”

Ook het popmuziekblog 3voor12 Overijssel was enthousiast: “Eén ding is zeker: wie gisteren aanwezig was in het Burgerweeshuiscafé is bij de geboorte geweest van iets moois. Een broedplaats voor singer-songwriter talent uit Deventer.”