Het begon met een YouTube filmpje. Zoals ik live graag vertel raak je nog wel eens verdwaald achter je scherm dezer dagen. Ik kwam daarbij terecht bij een documentaire over een wel heel bijzonder beestje: de paradijsvogel. Hun constante gepronk bracht me op het idee om een parallel tussen hun gedrag, en het gedrag van mensen te leggen. Je komt dan ook direct allerlei leuke uitdrukkingen in onze taal tegen, zoals “de mooiste veren van je staart laten zien”. De basis voor mijn liedje was gelegd.

Maar het hield niet op, de beweging en de kleuren van deze beestjes waren zo fascinerend, dat ik bedacht om een lyricvideo bij het nummer te maken. Met ingekleurde tekeningen. Zo wilde ik het wat spannender maken om naar te kijken. In plaats van alleen tekst in beeld, zouden m’n tekeningen de aandacht beter weten vast te houden. Zoals het vaak bij mij gaat, gaat het creatieve idee dan weleens met mij aan de haal. Binnen een handomdraai bedacht ik dat ik ze dan beeldje voor beeldje met de computer in zou kleuren (stop-motion-achtig) en daarna dat ik ze ook zou laten bewegen door creatief gebruik te maken van de ‘layers’ in Photoshop. Onwijs leuk om te doen, maar wat belachelijk tijdrovend. Ik heb diep respect gekregen voor de stop-motion filmmakers onder ons. Wat een werk! Hier vertel ik meer over hoe ik de clip gemaakt heb:

Een half jaar tekenen, scannen, bewerken, knippen en gummen later was hij dan eindelijk af. Deze week kwam dan nog de videobewerking. Ik heb er nog een dag aan besteed om de goede upload settings voor Facebook te vinden, maar het mocht niet baten. Facebook video bleef mijn geluidskwaliteit drastisch verslechteren. Het mocht niet zo zijn – dan toch maar Youtube! Dit was een geweldig leuk, leerzaam & frustrerend project tegelijk. Wat heb ik het onderschat zeg, haha. Maar jullie mogen nu, samen met mij, van het resultaat van m’n inspanningen genieten! Ik laat even mijn mooiste veren zien 😉

Hier haalde ik mijn inspiratie:

 

Opmerkingen zijn uitgeschakeld.