Golven Zo Hoog is een serie muzikale portretten over herstel bij psychische klachten. Ik schreef de songs na interviews met ervaringsdeskundigen. Naast de muziek bestaat Golven Zo Hoog uit een theatervoorstelling met beelden van de deelnemers en een set inspiratiekaarten, waarbij het gesprek door kan gaan ná de voorstelling. Het doel van deze serie is om een ander perspectief te geven op psychische kwetsbaarheid: een perspectief van veerkracht en herstel. Het project wil taboes te doorbreken en houvast geven aan wie nog met een herstelproces bezig is.

“Een prachtige voorstelling vol met mooie muziek over het leven als je psychisch ontregeld raakt en hoe moeilijk het herstel daarvan kan zijn. Met 10 prachtige verhalen is er voor iedereen herkenning. Ik had kippenvel bij het luisteren en de mooie beelden maken het extra invoelbaar! Een echte aanrader!” – Thomas Prijssen, projectmedewerker MIND

Podcast en songs


In gesprek met inspiratiekaarten

Om ervoor te zorgen dat het gesprek over psychische gezondheid ook na de voorstelling verder gaat, heb ik in samenwerking met Stichting Fit-Art een set inspiratiekaarten ontworpen. Op elke kaart staat een foto en een boodschap van één van de deelnemers. Op de achterkant staat de songtekst die hoort bij zijn of haar verhaal. Als je de QR scant met je mobiel kom je bij de bovenstaande songs uit. Zo kun je de kaarten en songs gebruiken ter inspiratie met je team of om een gesprek met iemand te starten.

Vier verschillende uitvoeringen

Taboes kun je niet doorbreken als je alleen in zorginstellingen blijft. Daarom heb ik uiteindelijk vier verschillende uitvoeringen uitworpen van het programma: Als theatervoorstelling, als buurtgesprek, voor deskundigheidsbevordering en als intermezzo bij congressen of bijeenkomsten.