Het Deventer Songwriters Gilde

Ik geloof dat je veel verder komt als je je mede-muzikanten als collega's beschouwt in plaats van als concurrenten. Dat is één van de redenen waarom ik samen met Lise Low het Deventer Songwriters Gilde heb opgericht. Het gilde zorgt ervoor dat singer-songwriters in Deventer elkaar beter weten te vinden voor hulp, vragen en inspiratie. Daarnaast creëren we samen meer plekken in de stad om op te treden met zelfgeschreven muziek.

Workshops

Vanuit het gilde geven de leden ook workshops over de verschillende aspecten van songwriting. Van een korte introductie over songteksten schrijven tot een middag samen componeren met een heel eigen lied als resultaat. We geven deze workshops op scholen, voor organisaties, maar ook als lessen op maat voor particulieren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op, dan proberen we vanuit het gilde om een aanbod op maat te verzorgen, dat past bij de gelegenheid en setting.

Programmering

Samen met Lise Low koppel ik singer-songwriters aan kleine podia in de stad. We verzorgen ook randprogrammering voor een aantal lokale festivals. We werken op dit moment samen met Het Grootste Kennisfestival van Nederland, Science café Deventer, het Burgerweeshuis & Kunstgalerie het Bouwhuis.

In het verleden hebben we samengewerkt met IJsselbiënnale 2017, de Hip, Festival Havenwerk, Bagels & Beans Deventer, Hans & Grietje en Ondernemershuis Deventer.

Voor nieuwsgierige songwriters en luisteraars

Hier kun je ons vinden.

Wie benieuwd is naar alle optredens en activiteiten van het Deventer Songwriters Gilde kan de Facebookpagina volgen om op de hoogte blijven.

Voor songwriters die interesse hebben om zich aan sluiten, je kunt lid worden van onze besloten groep. Ook hebben we elke twee maanden 'luistersessies', ons open podium in het Burgercafé. Alle niveaus zijn welkom: de ouwe rotten in ’t vak, de liedjesschrijvers die hun eerste stappen op het podium zetten en de songwriters die hard aan de weg timmeren.