Gisteren was het dan zover. Mijn eerste videoclip staat erop! Samen met Renate en Bouke van Lappo productions, die de uitlaatgassen trotseerden en hun lunch oversloegen. Met 20 figuranten die stonden te koukleumen maar alle zinnen uit ‘Leuker dan’ hebben geplaybackt. Het wordt een supergave clip!

’s Ochtends vroeg van start. Lise ophalen, ‘het meisje’ in de clip bij mijn liefdesliedje. Enorme ladder in de auto om op het balkon te kunnen waar we gaan filmen dat ik haar een serenade breng. Maar dat komt pas later op de dag en we hebben een strak tijdschema. Dus parkeren, ladder verstoppen bij het gebouw.. Want we beginnen op de Brink. Daar wordt gefilmd dat ik onderweg ben naar het balkon. Isabelle en Bouke filmen mij terwijl ik loop. Zij zitten in de achterklep van mijn auto die door Lise langzaam over de Brink wordt gereden. We worden er bijna afgestuurd met een boete maar gelukkig is de stadswacht coulant (eigenlijk mag je er niet met de auto komen). Het rijden en lopen herhalen we nog in wat straatjes en daarna wordt er bij het balkon gefilmd.

Leuker dan filmen op de brinkShots van achter mij gericht naar Lise, vanaf het balkon naar beneden, in close up, van afstand. Steeds maar weer opnieuw. En met je verkleumde vingers ook nog de goede akkoorden op de gitaar proberen te raken, want oplettende kijkers zien het natuurlijk als het niet klopt ;). Maar het was wel een episch moment. Na een ochtend vol bewolking brak aan de Ijssel bij het balkon de zon door.

Leuker dan vanaf balkonWe liepen een klein beetje uit, maar gelukkig stonden alle figuranten nog te wachten op de brink. Sommigen in de pauze van hun werk, sommigen van ver.. Vrijwel iedereen had het koud, maar er werd fantastisch geplaybackt. Mijn doel is bereikt. We hebben allemaal met de liefde te maken, dus ik wilde ook allerlei verschillende mensen in de clip: jonge en oude mensen, vrouwen en mannen. Van alles wat. En dat is gelukt. Bedankt iedereen!

Groet,
De Reisgenoot

 

 

leuker dan figuranten 2leuker dan figuranten

 

 

Reacties staan uit voor dit bericht.