Als initiatiefnemers van het songwriters gilde worden Lise Low en ik vaak benaderd door bedrijven, festivals of horeca gelegenheden die songwriters zoeken voor een evenement. Laatst kwamen we daardoor in Lettele terecht, bij kunstgalerie ‘Het bouwhuis’ , die daar recentelijk haar deuren heeft geopend.
We werden verrast. Niet alleen ligt deze galerie op een sprookjesachtige plek in de natuur (vlakbij Deventer!), de eigenaren doen ook nog eens aan biologische teelt en hebben een verfrissende visie op kunst. Ze hebben al veel ervaring met een grootschaliger ‘agro-cultureel’ bedrijf dat ze hebben gehad in Groningen (de Aylsumaheerd) . In Lettele hebben ze nu een soortgelijk bedrijf neergezet, maar dan op iets kleinere schaal.

Zelf had ik nog nooit gehoord van de (bedrijfs)combinatie tussen agrarisch en cultureel, maar eigenlijk is het een logische verbinding – veel kunstenaars staan bewust in het leven, en biologische voeding kan daar ook een deel van zijn. Afijn – een plek naar mijn hart. Hier lees je er meer over: Het Bouwhuis

Lise en ik spelen vandaag bij de opening van een nieuwe expositie: ‘Elementen; natuurlijk en gemaakt’. Kom zeker even kijken, het is een bijzondere plek die het bezoeken waard is!

kaart-jelis-jantine

Als de samenwerking bevalt zullen er vaker songwriters van het Deventer Songwriters Gilde optreden bij nieuwe exposities of andere gelegenheden.

Reacties staan uit voor dit bericht.