Naast mijn eigen repertoire schrijf ik ook geregeld muziek voor anderen. Zo heb ik songs in opdracht geschreven voor CIOS Haarlem, Syntus, de dag van de Mantelzorg en voor de Bio1000.

Heb je interesse om een song op maat te laten schrijven? Een lied kan ervoor zorgen dat mensen zich gezien voelen. Het kan een boodschap overbrengen, mensen op een ludieke manier bedanken of iets leren. Ik zorg voor muziek en tekst, eventueel met een opname of zelfs met videobeelden erbij. Een live uitvoering is natuurlijk ook mogelijk. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of scrol door voor een aantal voorbeelden.

CIOS Haarlem: muziek om te helpen onthouden

Dit educatieve lied schreef ik om MBO studenten van CIOS Haarlem te helpen met het onthouden van de Latijnse namen van de botten. De muziek wordt ondersteund door beeldmateriaal dat is gemaakt door de docenten. Melodie, rijm en humor maken het makkelijker om dingen te onthouden. De muziek, het beeldmateriaal van de docenten en diverse afbeeldingen zorgen voor een originele presentatie van de lesstof. Ook is gekozen voor een lettertype dat gemakkelijker te lezen is voor studenten met dyslexie. Het nummer is erg populair onder de studenten.

Syntus: Vrijwilligers bedanken

Dit lied is geschreven om de vrijwillige buschauffeurs van Syntus te bedanken. Er is een aantal lijnen bij Deventer die opgeheven zouden zijn zonder de inzet van deze vrijwillige buschauffeurs. In opdracht van Syntus schreef ik voor deze mensen een ‘Ode aan de buschauffeur’. Als verrassing kwam ik het lied onaangekondigd in de busjes ten gehore brengen. Het lied is zo geschreven dat passagiers gemakkelijk mee konden klappen en zingen. Na afloop kregen alle betrokken chauffeurs een opname van het lied toegezonden.

Bio 1000: Een boodschap overbrengen

Het bovenstaande fragment komt uit een song die ik heb geschreven voor de Bio1000. Het lied is bedoeld om mensen bewust te maken van het belang van water en de uitdagingen die er liggen om watervervuiling tegen te gaan. Het werd live uitgevoerd in de IJsselhallen tijdens de Bio1000 in 2016.

Heb je inspiratie gekregen? Op verzoek schrijf ik een lied speciaal voor jouw evenement. We bespreken vooraf samen wat het doel is van het nummer en wat de meest leuke of nuttige manier is om het in te zetten. Zo kan ik het afleveren als professionele audio-opname of vergezeld van videobeelden. Maar als het past binnen de gelegenheid kan ik het ook live komen uitvoeren.